Hlavní obsah

Umím si představit ANO ve vládě i bez Babiše, řekl Faltýnek

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí ANO by mohlo zůstat ve vládě, i kdyby prezident Miloš Zeman odvolal šéfa hnutí Andreje Babiše z resortu financí, řekl místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek. Upřesnil, že je to jeho názor. Souhlasila s ním také ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Faltýnek

Článek

„Říkali jsme to několikrát, že bychom chtěli ten mandát dotáhnout,” uvedl Faltýnek. Dodal, že pokud by prezident souhlasil s odvoláním Babiše, tak by byl pro, aby zbylí ministři dál pokračovali ve vládě, aby dokončili své úkoly. Upřesnil, že to není názor předsednictva, ale pouze jeho soukromý názor. Ve vedení to zatím neřešili, protože až dosud o odvolání Babiše nevěděli.

Stejné stanovisko ale zaujala i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. „Jsme dohodnuti, že bychom pokračovali dál ve vládě,” dodala.

Faltýnek vzápětí řekl, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odvoláním Babiše porušil koaliční smlouvu, nicméně to hnutí ANO řešit nebude. „Konstatovali jsme, že premiér porušil koaliční smlouvu, a řekl jsem, že jsme si na to už zvykli,” zdůvodnil Faltýnek.

Sobotka v pátek uvedl, že místo avizované demise odvolá z postu ministra financí právě Babiše. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám