Hlavní obsah

U nehody prezidenta Pavla byl i šéf policistů Vondrášek

U čtvrteční odpolední nehody prezidenta Petra Pavla při jízdě na sportovním okruhu na motorce byl i šéf českých policistů Martin Vondrášek, který je sám milovníkem motocyklů. Na dotaz Novinek to v sobotu potvrdil jeho mluvčí Jozef Bocán.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Petr Pavel na veletrhu motocyklů

Článek

Prezident se ve čtvrtek lehce zranil při pádu z motorky při odpoledním nácviku jízdy v terénu na jednom nejmenovaném uzavřeném sportovním okruhu ve středních Čechách. Po ošetření skončil přes noc na pozorování v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Odtud byl v pátek propuštěn do domácího léčení.

Doteď není jasné, kde a jak se hlava státu zranila, ani to, jakého typu tato zranění jsou. Hrad pouze uvedl, že je „způsobil pád na motorce v malé rychlosti při nácviku jízdy v terénu na uzavřeném okruhu“.

Prezident Pavel se zranil na motorce

Domácí

„Šlo o běžnou akci, které se normálně účastní tisíce lidí, kteří se chtějí zdokonalovat v jízdě na motorce. Při podobných nácvicích se stane, že někdo na motorce upadne, v tomto případě to byl pan prezident,“ uvedl k tomu důvěryhodný zdroj Novinek.

Novinky následně obdržely informaci, že na akci s Pavlem byl i policejní prezident Vondrášek, který je stejně jako on vášnivým motorkářem. A že se i on zranil. Jeho mluvčí Bocán v SMS zprávě nepřímo potvrdil osobní účast Vondráška u prezidentova nácviku jízdy, možné zranění šéfa policistů však popřel.

„Ani v případě policejního prezidenta není tajemstvím, že svůj volný čas rád tráví na motorce. Ačkoliv jde o trávení volného času, a ne o výkon služby, a k žádnému zranění v případě policejního prezidenta nedošlo, můžeme potvrdit, že měl s prezidentem republiky společný čtvrteční odpolední program,“ napsal Novinkám v sobotu Bocán.

V následném telefonátu pak pouze doplnil, že skutečně oba prezidenti byli spolu na stejném nácviku. Sám Vondrášek se k tomu blíže nevyjádřil, redakci pouze sdělil, že on žádné zranění nemá.

Prezident se zranil při jízdě v terénu. Co mu je, Hrad neuvedl

Domácí

Vzhledem k tomu, že ani Pavlova zranění nejsou vážná, nijak se podle Kanceláře prezidenta republiky nemění ani jeho nejbližší program včetně plánované zahraniční cesty.

Pavel se chystá příští týden na pozvání krále Abdalláha II. do Jordánska. Při té příležitosti doveze do země humanitární pomoc pro civilisty, kteří trpí konfliktem v Gaze. Hlavu státu doprovodí i malá podnikatelská a akademická delegace.

Pavel navštíví Jordánsko, přiveze humanitární pomoc Gaze

Domácí

Výběr článků

Načítám