Hlavní obsah

Prezident se zranil při jízdě v terénu. Co mu je, Hrad neuvedl

Aktualizováno

Prezident Petr Pavel byl dopoledne propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice do domácího léčení. Ve čtvrtek se zranil při pádu z motorky při nácviku jízdy na uzavřeném sportovním okruhu, informoval Hrad. Lékaři si ho v nemocnici nechali do dnešního dne na pozorování, zranění nebyla vážná a nevyžadují změnu programu.

Foto: Stanislava Benešová, novinky.cz

Prezident Petr Pavel

Článek

„Prezident Pavel byl dnes dopoledne propuštěn z nemocnice do domácího léčení,“ uvedla Kancelář prezidenta republiky na síti X.

Došlo k tomu krátce před 11 hodinou dopoledne, jak sdělili zástupci ÚVN.

Není ani jasné, kde a jak se prezident zranil, ani jakého typu jeho zranění jsou. Hrad pouze uvedl, že mu je „způsobil pád na motorce v malé rychlosti při nácviku jízdy v terénu na uzavřeném okruhu.“

Už ráno tiskový odbor Hradu sdělil, že čeká na informace z nemocnice. „Budeme rozhodovat o dalším programu pana prezidenta v závislosti na tom, jak se bude cítit,“ řekl Novinkám mluvčí prezidenta Vít Kolář. S plánovanou zahraniční cestou se však počítá.

Podle Koláře měl prezident při nehodě všechny ochranné pomůcky, tedy i helmu.

Veřejnost se ve čtvrtek od prezidentské kanceláře dozvěděla, že hlava státu se zranila při jízdě na motorce a že zranění nejsou vážná. ÚVN doplnila, že prezident byl ošetřen a v nemocnici zůstal na pozorování.

Policie později doplnila, že nehodu neřeší, neboť se stala na uzavřeném okruhu. Podle Deníku N jde o okruh ve Středočeském kraji, což potvrzují i informace Novinek.

Středočeští záchranáři k incidentu nevyjížděli.

Prezident Pavel se zranil na motorce

Domácí

V ČR se příliš závodních okruhů nenachází. Vedle autodromů v Brně a Mostě jsou menší okruhy rovněž ve Vysokém Mýtě, Sosnové a Písku. Pro akce jsou rovněž využívány některé letištní plochy.

Prezident ve čtvrtek ukončil návštěvu Pardubického kraje. V nedalekém polygonu v Hradci Králové nebo na okruhu ve Vysokém Mýtě se však nezastavil, jak Novinkám sdělili zástupci lokalit. Jelikož mělo jít o jízdu „v terénu“, redakce oslovila i několik motokrosových tratí ve středních Čechách, kde mělo k incidentu dojít. Žádné, včetně závodiště v Benešově nebo Třebízi, o ničem neví.

Platí to i pro polygon v Dlouhé Lhotě u Příbrami, u Mladé Boleslavi či autodrom Sosnová.

Prezident mezitím na síti X pogratuloval ve čtvrtek večer českým hokejistům k postupu do semifinále hokejového mistrovství světa a odbyl i pochybovače o autorství příspěvku.

Související témata:

Výběr článků

Načítám