Hlavní obsah

Týden bude slunečný, déšť přijde o víkendu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející pracovní týden bude převážně slunečný s nejvyššími teplotami kolem 20 stupňů a relativně teplými rány. Výraznější frontální systémy budou přes Česko přecházet až o víkendu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 18.5.2020 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí bude jasno až polojasno, jen na severu se odpoledne začne tvořit kupovitá oblačnost. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 20 až 24 stupňů, v Jihomoravském kraji to bude až 25 stupňů Celsia.

Jasno až polojasno bude také v úterý. „Večer očekáváme na severu přibývání oblačnosti a ojediněle přeháňky,“ upřesnila Honsová. Ranní teploty klesnou na 10 až 6 stupňů. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 20 až 24 stupni, na jižní Moravě až kolem 26 stupňů Celsia.

Ve středu bude většinou polojasno, na horách přechodně až oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. Teploty po ránu klesnou na 9 až 5 stupňů, přes zůstanou mezi 16 až 20 stupni Celsia.

Na čtvrtek hlásí předpověď většinou polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Ráno se ochladí opět na 9 až 5 stupňů. Přes den nijak závratně neoteplí, maxima se očekávají jen mezi 15 až 19 stupni Celsia.

Oteplení přijde v pátek, kdy bude polojasno až oblačno, během dne místy s přeháňkami a ojediněle bouřkami. Po ránu s teplotami opět mezi 9 až 5 stupni se přes den vzduch ohřeje na 20 až 24 stupňů Celsia.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Vodáci na Ohři v Lokti. Po uvolňování opatření proti šíření koronaviru i díky počasí se na řeky vracejí vodáci a kempy se připravují na opožděné zahájení sezony 25. května.

V sobotu bude převážně oblačno, místy se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Noční teploty se udrží mezi 14 až 10 stupni. Na odpoledne předpověď hlásí 22 až 26 stupňů Celsia.

V neděli bude polojasno až oblačno, místy opět s přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, odpoledne vystoupí na 18 až 22 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám