Hlavní obsah

Tuhý podal trestní oznámení pro pomluvu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policejní prezident Tomáš Tuhý podal v úterý na Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) trestní oznámení pro podezření z pomluvy a dalších trestných činů. Důvodem jsou pondělní vyjádření ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a šéfa ostravské expozitury ÚOOZ Jiřího Komárka ohledně údajného úniku informací, za nímž má údajně stát právě Tuhý.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

„Nařčení důstojníků z 'brutálního úniku informací v kauze, v níž má jít o stamilióny', se nezakládá na pravdě, poškozuje důvěru celého policejního sboru, poškozuje mě jako policejního prezidenta a v neposlední řadě to zasahuje i do mého soukromého života,” uvedl policejní prezident.

Komárek v pondělí naznačil, že při vyšetřování údajné korupční kauzy Vidkun, v níž jsou stíháni vedoucí činitelé olomoucké krajské policie či hejtman za ČSSD Jiří Rozbořil, se objevily indicie, podle nichž mohl vynášet informace právě Tuhý.

„Proto, že mám povědomí o tom, že pan policejní prezident je, řekněme, osobou podezřelou z brutálního úniku informací v rámci objasňování hospodářské trestné činnosti ve stamiliónových částkách, kdy při prověřování toho úniku, kterého se mohl dopustit policejní prezident, tak jsme zaznamenali pokusy ze strany funkcionářů GIBS o průnik do spisu v rámci vyšetřování kauzy Vidkun,“ uvedl v pondělí Komárek v České televizi.

Rovněž naznačil, že reorganizace policie, kvůli níž se Šlachta rozhodl odejít, mohla být spuštěna právě kvůli jeho odstranění. [celá zpráva]

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf ÚOOZ Robert Šlachta

Policejní prezident již v pondělí tato tvrzení odmítl a označil je za nátlakovou akci Šlachty.  [celá zpráva]

Ten v pondělí avizoval, že bude usilovat o svolání bezpečnostního výboru Sněmovny, na němž by chtěl poslancům předat informace o možném spojení policejních špiček a lidí z kriminálního prostředí. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Jan Handrejch, Právo

První náměstek policejního prezidenta Tomáš Tuhý.

Reklama

Výběr článků

Načítám