Hlavní obsah

Tradiční strany dostanou na zadek, zahájil Šlachta kampaň do eurovoleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koalice hnutí Přísaha a Motoristé sobě zahájila ve čtvrtek na pražském Výstavišti kampaň do evropských voleb. Předseda Přísahy, bývalý elitní detektiv Robert Šlachta, prohlásil, že tradiční strany v Bruselu Česko zradily. „My nás v Bruselu nezradíme“ je hlavní heslo kampaně.

Foto: hnutí Přísaha
Článek

„Jdeme si minimálně pro dva mandáty,“ řekl při zahájení kampaně lídr kandidátky Filip Turek, bývalý automobilový závodník a politický komentátor internetové televize. Poslední průzkum agentury STEM/MARK přisuzuje koalici šest procent.

Na druhém místě za Přísahu a Motoristy do eurovoleb kandiduje socioložka Nikola Bartůšek, trojkou kandidátky je bývalý ministr kultury za soc.dem Antonín Staněk. Na čtvrtém místě kandiduje předseda Motoristů, spolupracovník Institutu Václava Klause Petr Macinka. „Politici nehájí zájmy své země, zapomínají na předvolební sliby, často dělají pravý opak. Říkají před volbami, že nebudou zvyšovat daně, aby je po volbách zvýšili. Prohospodařili důvěru, neměli by dostat další šanci,“ řekl Macinka. „Tradiční strany nás v Bruselu zradily a dostanou od nás na zadek,“ prohlásil Šlachta.

Bývalý šéf protimafiánské jednotky kandiduje až z posledního, jednadvacátého místa. „Kdyby mě voliči vykroužkovali dopředu, jednoznačně bych se vzdal mandátu ve prospěch Filipa Turka a Nikoly Bartůšek. Svoji budoucnost vidím v České republice,“ řekl Šlachta.

Šlachtova Přísaha půjde do eurovoleb společně s Motoristy sobě

Domácí

Macinka doplnil, že koalice se bude po eurovolbách soustředit na úspěch v podzimních parlamentních volbách. „Je vůle pokračovat v této koalici dál. Po evropských volbách bych rád budoval spolupráci v Česku a soustředil se na nejdůležitější volby, a ty budou na podzim příštího roku,“ řekl předseda Motoristů. „Naše ambice je mluvit do sestavování příští vlády. To se nedá dělat z Bruselu,“ dodal.

Čtyři miliony na kampaň

Hlavní témata koalice Přísahy a Motoristů do eurovoleb jsou zrušení zákazu spalovacích motorů, zastavení tzv. evropského zeleného údělu (Green Dealu) a zamezení masové migraci. „Green Deal je komplexní systém, jak nás převychovat, zbavit peněz a udělat nás závislé na systému. Nechci znít příliš konspiračně, ale jsou to tisíce stránek úplných nesmyslů, postavených na nějaké fantazii,“ uvedl Turek. „Migrační pakt je zrada na voličích,“ řekl Šlachta.

Koalice Přísahy a Motoristů chce oslovit voliče kontaktní kampaní.

Hnutí Přísaha získalo v posledních parlamentních volbách 4,6 procenta hlasů, do parlamentu se nedostalo. Motoristé sobě kandidovali v komunálních volbách v roce 2022 v Praze a získali 2,3 procenta.

Malí národovci mají malé šance, míní experti

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám