Hlavní obsah

Totožnost dvou mrtvých žen z vlakové nehody je neznámá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policie stále nezná totožnost dvou žen, které zahynuly při pátečním železničním neštěstí ve Studénce na Novojičínsku. Ženy mohou být z Polska, a tak policisté požádali polskou stranu o spolupráci. Svým polským kolegům odeslali fotografie věcí mrtvých žen, které by mohly pomoci při jejich ztotožnění, řekla v sobotu náměstkyně ministra vnitra Lenka Ptáčková Melicharová.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

"V ostravské fakultní nemocnici je stále hospitalizováno 15 zraněných, z toho tři ve vážném, ale stabilizovaném stavu," řekl Právu mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Mezi vážně zraněnými je jedno dítě, dodal.

Jde o osmiletou dívku, která byla do nemocnice přijata hned po nehodě, zdravotníci dlouho nevěděli, ke komu dívka patří, teprve po několika hodinách se přihlásil její otec.

Zavazadla a další věci z havarovaného vlaku si cestující nebo pozůstalí budou moci vyzvednout od pondělka v Novém Jičíně.

3D animace nehody vlaku u Studénky

Tragická nehoda rychlíku jedoucího z Krakova do Prahy si vyžádala celkem sedm obětí a sedm desítek zraněných. Po srážce vlaku se zborcenou mostní konstrukcí ve Studénce zahynuli na místě čtyři ženy a dva muži, další muž ukrajinské národnosti zemřel později v novojičínské nemocnici.

Kromě dvou neznámých žen jsou podle mluvčí novojičínské policie Mirky Šálkové- Michálkové mezi mrtvými jedna Češka ve věku 35 až 40 let a Polka, jejíž totožnost se podle mluvčí podařilo určit v noci. Nehodu dále podle mluvčí nepřežil ani devatenáctiletý mladík a muž do 30 let, oba Češi.

Ve vlaku byly také desítky fanoušků cestujících na koncert Iron maiden do Prahy. Skupina v pátek večer při koncertě uctila památku mrtvých i raněných ze Studénky.

Mrtvé Polce bylo třiadvacet

Polský konzul v Ostravě Jerzy Kronhold v sobotu novinářům řekl, že mrtvé polské dívce bylo třiadvacet let, její rodina již byla o úmrtí informována.

Od pondělka 11. srpna začne policie vydávat zavazadla a další věci, které našla na místě havárie. Lidé si je mohou vyzvednout v době od 07:00 do 15:00 na policejním ředitelství v Novém Jičíně, ul. Svatopluka Čecha 11, řekla Šálková Michálková.

Podle ní si nalezené věci budou moci vyzvednout i v dalších dnech. "K dispozici bude od pondělního rána i nově zřízená telefonní linka 974 735 111, na které bude náš policista poskytovat informace k vydávání zavazadel," dodala.

V nemocnicích v Ostravě-Porubě, Ostravě-Fifejdách, Novém Jičíně, Hranicích na Moravě, Olomouci, Bílovci, Frýdku-Místku a Valašském Meziříčí bylo dnes dopoledne 37 zraněných z rychlíku. Stav některých pacientů je podle informací od mluvčích nemocnic vážný, jiní by mohli nemocnici opustit ještě v sobotu.

Reklama

Výběr článků

Načítám