Hlavní obsah

Töpfer chce opět do Senátu za ODS, tentokrát v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za ODS bude kandidovat v zářijových senátních volbách třináct uchazečů, z toho šest v rámci koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09). Do Senátu se v barvách ODS s podporou celé koalice chce vrátit například ředitel pražského Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer, a to v obvodu Brno-město.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Töpfer

Článek

Ten byl v letech 2006–2012 nezávislým senátorem za ODS v obvodu Praha 4, nyní chce překvapivě zkusit štěstí v Brně. „Má k Brnu vztah, ačkoliv žije v Praze,“ řekl Právu šéf senátního klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra, který bude sám letos funkci obhajovat.

Za ODS (Spolu) do Senátu kandiduje také pražská radní Hana Kordová Marvanová, která je i na pražské komunální kandidátce trojkoalice. A to i přesto, že v roce 1997 z ODS, za niž byla poslankyní, vystoupila.

Senátor Hraba: Za kauzy STAN je odpovědné vedení. Farský a Michalik by měli rezignovat

Domácí

Křesla v horní komoře budou vedle Nytry letos obhajovat i další těžké váhy ODS: předseda Senátu Miloš Vystrčil, místopředseda Senátu Jiří Oberfalzer a také starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa, který je nejdéle sloužícím senátorem, v horní komoře sedí osmnáct let. Senátoři ODS a TOP 09 mají sedmadvacet členů a jsou tak nejsilnějším klubem.

Reklama

Výběr článků

Načítám