Hlavní obsah

TOP 09 nasadí v Praze do boje o senátorská křesla Moldana a Štětinu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva současní senátoři Bedřich Moldan a Jaromír Štetina budou v podzimních volbách do horní komory parlamentu kandidovat za TOP 09. Předsednictvo strany to doporučilo výkonnému výboru. Oba budou kandidovat v pražských obvodech.

Článek

Zatímco ekologický expert a bývalý ministr životního prostředí Moldan, který v Senátu doposud zasedal za občanské demokraty a kutnohorský region, se bude ucházet o hlasy voličů na Praze 6 , Štětina hodlá obhajovat svůj mandát v desátém obvodu.

"Mám dojem, že byli zvoleni kandidáti, kteří opravdu reprezentují svůj region a nikoliv kandidáti nadiktovaní shora,“ okomentoval rozhodnutí předsednictva i obou mužů předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

"Jsem velmi poctěn, že budu kandidovat v obvodu, kde žiji od svých studentských let a k němuž mám vřelý osobní vztah," uvedl Moldan, který je v oboru ochrany životního prostředí profesorem Karlovy univerzity.

ODS na Moldanovo místo v kutnohorském regionu nominovala stávající místopředsedkyni Sněmovny a partnerku předsedy Mirka Topolánka Lucii Talmanovou.

Štětina, který se do povědomí širší veřejnosti zapsal jako novinář působící v oblastech válečných konfliktů, se přiznal, že bude za stranu kandidovat i proto, že se cítí osloven jejím zahraničně-politickým programem.

V poslední době se Štětina snaží dokázat nezákonnost KSČM.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám