Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí projednal změnu zákona, která umožní zastupitelům krajů a obcí jednat distanční formou. Vláda řešila i materiály související s koronavirovou krizí. Brífink po jednání je naplánovaný na 16. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

Záznam: TK po jednání vlády 30.11.2020Video: ČTK

 
Článek

Na programu jednání byl například návrh na podporu sportovní infrastruktury od Národní sportovní agentury a návrh podpůrného programu COVID veletrhy od ministerstva průmyslu a obchodu.

Obchody, restaurace i služby otevřou ve čtvrtek

Domácí

Ministři se zabývali i výší náhrad za ztrátu výdělku po pracovních úrazech či strategii kybernetické bezpečnosti České republiky na příští roky.

Vláda v neděli rozhodla o tom, že se Česko přesune ze čtvrtého do třetího stupně v rámci protiepidemického systému (PES) ve čtvrtek. To znamená, že se otevřou obchody a restaurace a dojde k rozvolnění v oblasti služeb.

PŘEHLEDNĚ: Jak se příští týden změní opatření

Domácí

Vše bude probíhat ale za přísných epidemiologických opatření. V obchodech bude například platit pravidlo jednoho člověka na 15 metrů čtverečních, v restauracích budou moci sedět zase pouze 4 lidé u stolu.

Reklama

Výběr článků

Načítám