Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Petra Fiay (ODS) se ve středu sešel na pravidelné schůzi, tématem jednání byla mimo jiné situace na Ukrajině. Šéf resortu vnitra Vít Rakušan (STAN) na vládu přinesl strategii dalšího postupu při zvládání uprchlické vlny. Novinky brífink po jednání nabízejí živě.

Záznam: TK po jednání vlády 6.4.2022Video: ČTK

 
Článek

Strategie s plány souvisejícími s uprchlíky z Ukrajiny by měla mít 13 kapitol. Rakušan v neděli uvedl, že se budou týkat školství, sociální péče, vnitřní bezpečnost i komunikační strategie či práce s daty.

Materiál plánuje následně vláda předložit Sněmovně a veřejnosti do Velikonoc.

Policie zahájila 138 trestních řízení v souvislosti s migrací z Ukrajiny

Domácí

Kabinet by měl rozhodnout i o tom, zda na úpravy starších prostor pro bydlení uprchlíků z Ukrajiny dostanou obce a kraje až 100 tisíc korun a na mobilní či modulární domy až k milionu korun podle velikosti. Programy připravilo ministerstvo pro místní rozvoj.

Ministři by mohli současně rozhodnout i o možném snížení spotřební daně z pohonných hmot, které by mohlo vést k poklesu cen u čerpacích stanic.

Na programu má vláda i několik parlamentních předloh nebo návrh na převedení peněz Jihomoravskému kraji kvůli kompenzacím lidem postiženým loňským tornádem.

Putin potřebuje, aby plyn někdo odebíral. Zavřít vrty není snadné, míní expert

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám