Hlavní obsah

Tendr na leteckou záchranku na Ústecku: ministerstvo vybralo stejnou firmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministerstvo zdravotnictví znovu vybralo za vítěze tendru na leteckou záchrannou službu na Ústecku firmu ATE. Doporučila mu to komise, která nabídky znovu posoudila, uvedla ve čtvrtek ČTK.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Záchranáři v akci (ilustrační foto)

Článek

Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD) před tím odmítl, že by měl úřad již v pátek podepsat dodatek, na jehož základě by leteckou záchrannou službu v Ústeckém kraji měla první dva měsíce příštího roku zajišťovat společnost DSA. Její nabídku bude prý úřad nejprve posuzovat.

Místopředseda představenstva DSA Daniel Tuček přitom v pátek ČTK řekl, že firma ministerstvu na začátku prosince nabídla, že by kvůli průtahům s tendrem mohla dočasně pokračovat v zajišťování služby za provozní náklady. Ministerstvo podle Tučka nabídku přijalo.

„Domluvili jsme se, máme odsouhlasený dodatek a dneska ho podepíšeme,” řekl v pátek.

Resort v pátek podepsal memorandum o zajištění letecké záchranky s ministerstvy obrany a zdravotnictví.

Tam a zase zpátky

Uzavřít novou smlouvu na provozování letecké záchranky v kraji zakázal ministerstvu předběžným opatřením Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

V tendru uspěla společnost Air-Transport Europe (ATE). Rozhodnutí u antimonopolního úřadu napadla právě konkurenční firma DSA, která poukazovala na mimořádně nízkou cenu. [celá zpráva]

Resort následně sestavil novou komisi, která má zajistit výběr provozovatele. Kdyby nedošlo k prodloužení smlouvy s DSA, pro pacienty by létaly policejní vrtulníky ze základny v Praze. Ty ostatně nyní v kraji zajišťují noční provoz. Pomoc nabídla i armáda.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám