Hlavní obsah

Provozovatel letecké záchranky na Ústecku bude vybrán znovu, ÚOHS zkoumá i zakázku v Olomouci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministerstvo zdravotnictví kvůli předběžnému opatření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který zakázal uzavřít smlouvu na zajištění letecké záchranky v Ústí nad Labem, vybere poskytovatele znovu. Nového provozovatele vybere ministerská komise. Antimonopolní úřad mezi tím začal zkoumat i zakázku na leteckou záchranku v Olomouci.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD)

Článek

„Vzhledem k tomu, že ÚOHS předběžným opatřením zakázal uzavření smlouvy pro provozování vrtulníků letecké záchranné služby na základně v Ústí nad Labem, protože pochyboval o mimořádně nízké nabídkové ceně, rozhodl jsem se toto rozhodnutí o výběru zrušit,” uvedl ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD).

Byla proto ustavena nová hodnotící komise, která zakázku znovu posoudí. Bude mít devět členů z ministerstev zdravotnictví a obrany. Zasednou v ní rovněž zástupci Úřadu pro civilní letectví, z Agentury vojenského zdravotnictví, Letecké služby Policie ČR a Hasičské záchranné služby.

„Věřím, že je to nejrychlejší cesta k dořešení celé věci,“ dodal ministr.

V tendru na provoz letecké záchranné služby v Ústeckém kraji vyhrála společnost Air-Transport Europe (ATE). Rozhodnutí u antimonopolního úřadu napadla konkurenční firma DSA. [celá zpráva]

Řeší se cena

ÚOHS začal zkoumat také zakázku na provoz letecké záchranné služby v Olomouci. Zahájil správní řízení. Má pochybnosti mimo jiné o tom, zda se ministerstvo vypořádalo se všemi námitkami ohledně mimořádně nízké nabídkové ceny. Včera to oznámil mluvčí úřadu Martin Švanda.

Ministerstvo už ale s vítězem uzavřelo smlouvu, předběžné opatření tak nyní ze strany ÚOHS zřejmě nehrozí. „Vzhledem k tomu, že ve věci již byla uzavřena smlouva, jde o řízení o spáchání správního deliktu,” řekl Švanda.

Reklama

Výběr článků

Načítám