Hlavní obsah

Ministerstvo nemůže podepsat smlouvu na leteckou záchranku na Ústecku, rozhodl ÚOHS

Aktualizováno

Ministerstvo zdravotnictví nesmí kvůli předběžnému opatření Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) podepsat smlouvu na provoz letecké záchranné služby v Ústí nad Labem. Smlouva se stávajícím provozovatelem platí pouze do konce roku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Článek

Ministerstvo zdravotnictví v reakci uvedlo, že pokud by nemohlo dojít k uzavření smlouvy, bude službu pro stanoviště v Ústí nad Labem zajišťovat vrtulník z Prahy.

„Momentálně máme dohodu s ministerstvem vnitra, že tak jako dosud zajišťuje pražská letecká záchranná služba služby pro Ústecký kraj v noci, tak by od 1. ledna dočasně rozšířila svoji působnost i na den,” uvedl mluvčí ministerstva Ladislav Šticha

„V tuto chvíli máme spíše obecnou informaci týkající se toho, že nám nebude povolena poslední smlouva,” řekl Šticha. Termín pro vydání rozhodnutí podle něj vyprší v pondělí.

Dosud poskytovala službu v kraji společnost DSA, od ledna by ji měla nahradit slovenská firma Air Transport Europe (ATE).

Provozovatele letecké záchranné služby vybíralo v tendru ministerstvo zdravotnictví. Resort vybral pro Ústecký kraj slovenskou ATE. Dosavadní provozovatel, firma DSA, se obrátil na antimonopolní úřad, který minulý týden začal tendr prošetřovat.

Záchranáři již minulý týden upozorňovali, že nebudou mít dostatek času pro přeškolení na nové vrtulníky.

Informace o zajištění letecké záchranky si vyžádali rovněž poslanci. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám