Hlavní obsah

Taxikáři chystají na protest proti Uberu pomalou jízdu i v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protestní pomalá jízda taxikářů se v pondělí uskuteční kromě Prahy také v Brně. Informace o „demonstrační jízdě na podporu pražského protestu proti Uberu“ v moravské metropoli se objevila v sobotu večer na facebookovém profilu Sdružení českých taxikářů.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pražští taxikáři mají sraz v pondělí v 10 hodin v blízkosti pražského letiště. Pak chtějí vyjet rychlostí 15 kilometrů v hodině. [celá zpráva]

Protest jejich brněnských kolegů by se měl odehrát o něco později. Sraz mají v poledne a akci plánují do druhé hodiny odpolední. „Cílem není zablokovat dopravu v Brně, ale ukázat naši podporu,“ píše se ve facebookovém příspěvku, pod nímž ovšem není nikdo konkrétní podepsaný.

„Půjde tedy o poklidnou, pomalou (ale ne zdržující) jízdu po následující trase: Parkoviště Riviera – Poříčí – Opuštěná – Ostravská – Řipská – letiště Brno (průjezd areálem) a stejnou trasou zpět na Rivieru,“ stojí dále v textu.

Útoky na konkurenci

Taxikářům vadí alternativní taxislužby jako Uber nebo Taxify. Poukazují na to, že řidiči těchto aut nemají povinnosti jako oni a označují je za nekalou konkurenci.

V minulých dnech zorganizovali protesty, při nichž poměrně nevybíravým způsobem na tyto konkurenční vozy útočili. Splnění svých požadavků však nedosáhli.

V souvislosti s protestem v Praze tamní letiště upozornilo cestující, aby počítali s možnými komplikacemi. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám