Hlavní obsah

Taxikářský protest zkomplikuje cestu na pražské letiště, lidé mají počítat se zdržením

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letiště Praha žádá, aby lidé při pondělní cestě na letiště počítali kvůli plánovanému protestu taxikářů s časovou rezervou a využili v případě možnosti raději linek MHD. Uvedla to mluvčí letiště Marika Janoušková.

Foto: Novinky

Předseda Sdružení taxikářů David Bednář

Článek

„Rádi bychom všechny cestující ujistili, že ve spolupráci s Policií ČR celou situaci intenzivně řešíme. Bohužel jsme dotčeni protestem, ve kterém letiště Praha nemůže žádným způsobem aktivně přispět k řešení důvodů sporu,” uvedla Janoušková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Taxikáře přijeli hlídat těžkooděnci

V případě možnosti mají cestující využít MHD linky 119 (ze stanice metra Nádraží Veleslavín), 191 (ze stanic metra Petřiny nebo Anděl) nebo 100 (ze stanice metra Zličín). V případě využití automobilové dopravy letiště Praha žádá o následování dopravního značení a instrukcí Policie ČR.

„Spory mezi pražskými taxikáři a společností Uber se bude příští čtvrtek zabývat ve Strakově akademii expertní skupina pod vedením vládního zmocněnce pro digitální agendu,” připomněla Janoušková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pražští taxikáři protestují na letišti proti řidičům služby Uber i policistům, kteří se na místě snažili sjednat pořádek.

„Jelikož byl tedy dialog nastartován, nevidíme důvod, proč by měli taxikáři blokovat mezinárodní letiště a ohrožovat tak včasné odlety cestujících z celého světa,” dodala.

Taxikáři v minulých dnech protestovali proti konkurenci v podobě řidičů platformy Uber. Skutečné i domnělé řidiče platformy napadali, mimo jiné jim polepovali auta samolepkami, minimálně v jednom případě řidiči rozbili okénko a odcizili mu mobilní telefon. Po pražské primátorce Adrianě Krnáčové požadují, aby je před konkurencí ochránila. Ta argumentuje, že k tomu nemá pravomoci a jde o věc, kterou musí řešit zákonodárci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám