Hlavní obsah

Taxikáři se chystají v pondělí pomalou protestní jízdou blokovat pražskou dopravu

Lidé, kteří v pondělí odlétají z pražského Letiště Václava Havla, by se měli připravit na možné komplikace. Pražští taxikáři nespokojení s přístupem magistrátu k alternativní taxislužbě Uber chystají v okolí letiště protestní pomalou jízdu. Popsali ji na facebookovém profilu Sdružení českých taxikářů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Sraz mají taxikáři v 10 hodin v blízkosti letiště. Pak chtějí vyjet rychlostí 15 kilometrů v hodině.

„Jízda bude uskutečněna Lipskou směr letiště, zpět kolem hotelu Marriott na Lipskou a opět nájezdem před Evropskou zpět na Lipskou,“ popisuje sdružení plánovanou trasu v příspěvku zveřejněném ve středu večer.

„Prosím, vyjeďte včas, předpokládáme během chvíle dopravní kolaps. Žádáme řidiče, aby nevystupovali z vozidel a poklidnou jízdou protestovali,“ pokračuje výzva.

BEZ KOMENTÁŘE: Protest taxikářů na letišti Video: Novinky

Taxikářům vadí alternativní taxislužby jako Uber nebo Taxify. Poukazují na to, že řidiči těchto aut nemají povinnosti jako oni a označují je za nekalou konkurenci.

V minulých dnech zorganizovali protesty, při nichž poměrně nevybíravým způsobem na tyto konkurenční vozy útočili. Splnění svých požadavků však nedosáhli.

„Státní orgány i přes nesčetné urgence, prosby, nátlak, upozorňování, neučinily jediný krok k nápravě situace, pouze nečinně přihlíží každodennímu porušování zákonů a vyhlášky v Praze,“ uvádějí ve facebookové výzvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám