Hlavní obsah

Partner náměstkyně primátora to s pražským magistrátem nevzdal. Bude radit o kancelář vedle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Petr Beneš, životní partner pirátské náměstkyně pražského primátora Jany Komrskové a zastupitel Prahy 10, s koncem srpna dle dřívějšího slibu skončil na pozici jejího poradce, za což před časem čelil kritice. Spolustraníkům ani veřejnosti se nelíbilo zaměstnání osoby blízké. Z magistrátu však neodchází, přesune se totiž na pozici poradce jiného pirátského radního, Adama Zábranského. Stejně jako v případě Komrskové vyhrál výběrové řízení.

Foto: Archiv Jana Hrbáčka

Petr Beneš s životní partnerkou, pirátskou náměstkyní pražského primátora Janou Komrskovou

Článek

Beneš se rozhodl odejít z pozice člena poradního týmu své partnerky poté, co Komrsková v polovině července po několik dní čelila kritice ze strany veřejnosti, médií i spolustraníků za zaměstnání osoby blízké. Například předseda strany Ivan Bartoš to považoval za nevhodné, jiní zase mluvili o nepotismu, porušení kodexu či poškození reputace strany. Beneš se poté rozhodl ke konci srpna místo opustit.

Novinky se proto v pátek, první zářijový den, obrátily na magistrát, zda Beneš na magistrátu stále pracuje či pracovní poměr opravdu ukončil. „Pan Beneš v současné době čerpá neplacené volno a do úřadu tedy nedochází. S účinností od 5. 9. 2023 bude převeden v rámci magistrátu na jinou pozici,“ sdělil na dotaz mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Zase vyhrál

PR asistent Komrskové Michal Polák obratem doplnil, že Beneš se po návratu z volna přesune jen o pár kanceláří dál na stejnou pozici. Konkrétně k pirátskému radnímu pro majetek, legislativu a transparentnost Adamu Zábranskému.

Neprošlo to. Partner pirátské náměstkyně primátora Prahy po kritice jako její poradce skončí

Domácí

„Petr Beneš v uplynulých dnech vyhrál transparentní výběrové řízení na pozici poradce radního pro majetek, legislativu a transparentnost. Úřad nyní procesuje jeho přesun v rámci sekretariátu, který však potrvá několik dní. Do té doby má Petr Beneš neplacené volno a zpět do práce nastoupí, až dostane pokyn od personálního oddělení MHMP,“ doplnil Polák.

Beneš zvítězil v pirátském výběrovém řízení nad dalšími dvěma uchazeči, požadavky splnil podle hodnotícího archu zveřejněného na pirátském fóru z téměř 95 procent. Do poradenského týmu Komrskové na uvolněné Benešovo místo nastoupí na základě výsledku výběrového řízení ekonomka a pirátská zastupitelka z Prahy 6 Eva Tichá.

Pobavení toto vyústění červencové kauzy na sociálních sítích v pátek v podvečer vzbudilo u zastupitele, předsedy magistrátního kontrolního výboru a šéfa pražského ANO Ondřeje Prokopa.

„Pamatujete si na trable v lovestory náměstkyně Jany Komrskové? Najala jako asistenta svého životního partnera. Strana ji pak donutila partnera vyhodit. Ale vše dobře dopadlo, nezaměstnaný nebude! Vyhrál výběrové řízení hned o kancelář vedle u Adama Zábranského! Co je doma, to se počítá!“ vtipkoval Prokop na svém profilu na síti X, dříve Twitteru.

Pirátskou stranou hýbe kauza náměstkyně pražského primátora, která zaměstnala svého partnera

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám