Hlavní obsah

Tajemník pro předsednictví EU Hrubý odstupuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vládní tajemník pro koordinaci českého předsednictví v EU Zdeněk Hrubý odstoupil z funkce. Informoval o tom vicepremiér pro evropské záležitosti Alexandr Vondra.

Článek

Právě on převezme Hrubého pravomoci, jak řekl premiér Mirek Topolánek. Vondra byl v minulé vládě ministrem zahraničí, nyní je vicepremiérem pro evropské záležitosti a žádné ministerstvo neřídí.

"Jedná se o normální rozdělení kompetencí, které je standardně spojeno s rezignací předešlého zastánce funkce," řekl Novinkám mluvčí Úřadu vlády Martin Schmarcz.

Nový kabinet jmenoval prezident v úterý, premiér Topolánek se ale na pozdější tiskové konferenci o rezignaci Hrubého nezmínil. Řekl jen, že Vondra převezme jeho pravomoci. [celá zpráva]

Hrubý byl do své funkce jmenován teprve začátkem nového roku. Přitom ještě minulý týden mu bývalá vláda přidělila 20 spolupracovníků a přes 45 milionů korun.

Jméno extajemníka se v minulých dnech objevilo v tisku ve spojení se skupinou státních zaměstnanců, které policie obvinila z nezákonného pobírání odměn od energetické společnosti ČEZ. Hrubý byl od února 2003 místopředsedou dozorčí rady firmy, od ledna do prosince loňského roku radě předsedal.

Reklama

Výběr článků

Načítám