Hlavní obsah

Svůj život vyhasnout nenechám. Vyjádření ženy, která přišla v Klánovicích o dítě a manžela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena, která v pátek 15. prosince přišla v pražském Klánovickém lese rukou vraha z Filozofické fakulty UK o manžela a dvouměsíční dceru, tento týden zveřejnila dojemné poděkování za solidaritu a pomoc veřejnosti. Učinila tak na webu dobročinné sbírky, kam lidé poslali za dobu jejího trvání téměř 12,5 milionu korun.

Foto: Petr Horník, novinky.cz

Pieta za oběti střelce v Klánovickém lese

Článek

Sbírka na pomoc rodině obětí střelby v pražském Klánovickém lese z 15. prosince vznikla vloni krátce před Vánoci. Do 23. ledna letošního roku, kdy byla ukončena, celkem 12 987 dárců poslalo téměř 12, 5 milionu korun.

V pondělí se na stránkách sbírky objevilo vyjádření manželky zastřeleného muže, ve kterém dojemně poděkovala všem „milým přátelům, známým i neznámým“ za podporu v těžké životní situaci.

Své poděkování žena, která zůstává dále v anonymitě, uvedla jedním z nejoblíbenějších citátů svého muže. „Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl,“ citovala slova českého herce a dramatika Jana Wericha.

Vraha z fakulty policie lokalizovala doslova za rohem, za dvacet minut střílel

Krimi

„Dva životy vyhasly. Ztráta a bolest jsou nepopsatelné. Rozhodla jsem se, že i přes to všechno ale svůj život vyhasnout nenechám a pokusím se ho žít pro sebe a svého syna naplno a nejšťastněji, jak dokážu. Tak, jak by si to přál můj muž. Rozhodla jsem se nebýt vůl a zůstat člověkem,“ napsala žena, která zůstala s malým synem sama.

„Bez vás by to ale milí přátelé, známí i neznámí, nešlo. Díky vám můžeme se synem žít dál naše životy tak, jak je máme rádi, jak chceme, bez zásadních existenčních změn a obav. A co možná víc. Díky vaší solidaritě jsem v sobě našla sílu opět věřit, že mezi námi převažují lidé dobří a laskaví,“ poděkovala žena.

K tragédii, při níž tehdy neznámý střelec zavraždil v Klánovickém lese 32letého muže a jeho dvouměsíční dceru, došlo v pátek 15. prosince. O necelý týden později následoval masakr na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kdy bylo zabito 14 lidí a 25 zraněno. Společným jmenovatelem obou činů je osoba střelce, čtyřiadvacetiletého studenta fakulty Davida K.

Sbírku na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů po tragédii na fakultě vyhlásila také Karlova univerzita, kde je aktuálně přes 52,5 milionu korun.

Ani rodina si to neumí představit, cítím se izolovaná, říká studentka, která byla při střelbě na fakultě

Domácí

Reklama

Související témata:
Klánovický les

Související články

Výběr článků

Načítám