Hlavní obsah

Stav ohrožení platí už jen na jihu Čech, voda na většině míst klesá

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí povodňový stupeň v úterý platí už pouze v jižních Čechách na toku Nežárka u obce Val poblíž Veselí nad Lužnicí. Voda ale od pondělí stále opadá a ve stavu ohrožení se už zřejmě neudrží, od stavu pohotovosti ji dopoledne dělilo sotva pár čísel.

Foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Ilustrační foto

Článek

Podle povodňové mapy Českého hydrometeorologického ústavu byla dopoledne hladina Nežárky několik centimetrů nad úrovní 3,5 metru, která je mezním bodem, kdy se vyhlašuje třetí povodňový stupeň - ohrožení.

Druhý povodňový stupeň v Jihočeském kraji trvá na Lužnici u obce Klenovice na Táborsku, ale i zde hladina vody v dopoledních hodinách klesala. Naopak voda dále stoupá na Nové řece u obce Mláka na Jindřichohradecku, kde se voda vyšplhala na druhý stupeň povodňové aktivity v úterý ráno.

Stav pohotovosti v úterý dopoledne platil ještě na Labi u Děčína na Ústecku, hladina řeky se pohybovala nad hranicí pěti metrů, voda i zde zvolna opadá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám