Hlavní obsah

Sranda ve Sněmovně: Babiš se rve za Schillerovou, přitom ji shodil kvůli odbornosti

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš se ve čtvrtek nedopatřením obul do vlastní stínové ministryně financí Aleny Schillerové (ANO). Stalo se tak paradoxně ve chvíli, kdy se jí chtěl zastat před ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (STAN), jenž měl předtím narážky na její fotografie s pávy.

Poslanec Andrej Babiš ve SněmovněVideo: psp.cz

 
Článek

„Jasně jsme řekli, že máte lidem pomáhat, ale vy jim nepomáháte. Pan ministr Síkela jenom ponižuje paní Schillerovou. Velký machírek, všechno zná, samá sranda, pávi,“ prohlásil nejprve Babiš.

Pokračoval však následovně: „Buďte tak hodnej, když chcete dělat nějaké odborné souboje, tak si to rozdejte se mnou, ne s paní ministryní Schillerovou,“ prohlásil Babiš za smíchu a potlesku koaličních poslanců.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jednání Poslanecké sněmovny, 17. února 2022 v Praze. Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová a předseda hnutí Andrej Babiš.

„To je gól,“ reagoval pobaveně ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL), který seděl v lavici za řečnickým pultíkem.

Kecy, jste jak Kalousek, pustil se Babiš do Síkely na schůzi k cenám energií

Domácí

Babiš to řekl v zápalu projevu, jenž předcházel schvalování programu mimořádné schůze, kterou hnutí ANO svolalo k růstu cen energií a ke covidové pomoci podnikatelům. ANO chce kabinet Petra Fialy (ODS) přesvědčit, aby oprášil jeho návrhy, například na odpouštění DPH na energie namísto představené „adresné“ pomoci vlády.

Stanjura k ansámblu Schillerové: Takto už se vyhazovat oknem peníze nebudou

Domácí

Několik minut před Babišem vystoupil Síkela, který uvedl, že chce pracovat tak, aby nepodporoval inflaci a nezadlužoval další generace.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN)

Podle Síkely mohlo mít zadlužování předchozí vlády jediný smysl: „V tom mnohastém miliardovém měřítku se lehce ztratí pár milionů na fotografie s pávy, nebo stamiliony pro nějaký holding,“ uvedl na plénu.

Prominutí DPH za energie ušetřilo všem pár stovek. Nový příspěvek dá tisíce, ale jen někomu

Ekonomika

Ačkoli ministr Schillerovou přímo nejmenoval, Babiš si ji s kontroverzními snímky Schillerové, jejíž fotografové vyšli resort financí v uplynulém volebním období na bezmála dva miliony korun, automaticky spojil.

K možné spojitosti s holdingem Agrofert, který má ve svěřenském fondu, se šéf ANO blíže nevyjádřil.

Reklama

Výběr článků

Načítám