Hlavní obsah

SPD zneužila v kampani fotku folklorního souboru

SPD použila v kampani fotku pěveckého spolku Újezdská Rozmarýna z Újezdu u Brna, který o tom nevěděl. Předsedkyně spolku Michaela Kyselková řekla, že zaslala předsedovi SPD Tomiu Okamurovi dopis s žádostí o stažení fotografie a o omluvu. Spolek nechce být spojován s politickou kampaní žádné strany, dodala.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda SPD Tomio Okamura

Článek

Okamura a SPD vyvěsili fotku žen ze spolku v lidových oděvech s hráběmi a použili u toho slogan „Naše tradice”, zatímco na dalším obrázku jsou uprchlíci se sloganem „Multikulti” s tím, že Okamura doprovodil obě fotografie komentářem: Moje volba je jasná. A jaká je ta Vaše?

Svoboda a přímá demokracie. Vznik, vývoj a vedení SPD

Volby

Podle Kyselkové neměl nikdo ze spolku o použití fotografie tušení. „Lidé nám o tom začali psát, ale my jsme nic nevěděli a ani jsme nebyli dotazováni. Jsme folklorní sdružení, snažíme se spojovat lidi a nechceme být zahrnuti do žádné politické kampaně ani jedné strany,” uvedla Kyselková.

Napsala proto Okamurovi dopis, ve kterém požádala o stažení fotky z kampaně a o omluvu. Obratem dostala odpověď. „Prý zřídí nápravu a omlouvají se,” dodala Kyselková.

SPD utrácí na kampaň nejvíc ze všech. Tají, komu platí

Domácí

Fotka vznikla při loňském kosení trávy a spolek ji zveřejnil na Facebooku. Spolek funguje více než 30 let a má kolem 40 členů.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám