Hlavní obsah

Šlechtová: SPD využívá mé jméno k politickým hrátkám

Novinky, zpe

Ministryně obrany Karla Šlechtová (ANO) si nenechala líbit vyjádření šéfa SPD Tomia Okamury, že by měla odejít z vlády kvůli kritice jeho hnutí. Šlechtová Novinkám sdělila, že SPD jen využívá její jméno k politickým hrátkám.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně obrany Karla Šlechtová (ANO)

Článek

„Je především na panu předsedovi Okamurovi a SPD, aby dokázali, že nejsou namístě obavy, které vzbuzují u velké části slušných lidí. Také je třeba se vrátit k celé situaci, kdy pan Okamura seděl v dané televizní debatě před dvěma měsíci vedle mě a usmíval se. Mé jméno nyní SPD využívá k politickým hrátkám,“ napsala Novinkám Šlechtová.

Reagovala tak na čtvrteční vyjádření Okamury, který prohlásil, že Šlechtová by měla odejít z vlády a omluvit se za svoje slova o SPD. Ministryně v jedné z diskusí na TV Barrandov mluvila o SPD jako o fašistickém hnutí.

„Je pro nás nepřijatelné, aby Karla Šlechtová byla ve vládě. Ona řekla v diskusi na TV Barrandov, že jsme možná fašistická strana,“ stěžoval si ve čtvrtek Okamura. „Není možné, abychom podporovali vládu v takovém složení,“ dodal.

Šéf ANO a premiér Andrej Babiš odmítl, že by měla Šlechtová ve vládě skončit. Slova Okamury podle něj nejsou namístě.

Reklama

Výběr článků

Načítám