Hlavní obsah

Senátor Wagenknecht zveřejnil omluvu od Babiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš se omluvil pirátskému senátorovi Lukáši Wagenknechtovi za výroky, že je udavač a že připravil ČR o 800 milionů korun. Na Twitteru omluvu sdílel sám senátor.

Foto: Milan Malíček, Právo

Andrej Babiš ANO a tehdejší první náměstek ministra Lukáš Wagenknecht na archivním snímku

Článek

„Včera jsem obdržel omluvu Andreje Babiše za jeho nepravdivé výroky. Prohlašoval, že jsem ‚udavač‘ a ‚ten, kdo připravil ČR o 800 mil. Kč‘. Těmto pomluvám jsem se rozhodl postavit, neakceptovat je, a mělo to smysl,“ napsal na sociální síti senátor.

O tom, že se má Babiš senátorovi omluvit, rozhodl pravomocně začátkem března Krajský soud v Praze.

„Za nepravdivá osočení spočívající v označení za ‚udavače‘ a ‚toho, kdo připravil Českou republiku o 800 milionů korun‘, se Vám tímto omlouvám,“ napsal nyní senátorovi šéf ANO Babiš.

Wagenknecht byl Babišovým náměstkem v době, kdy šéf ANO vedl ministerstvo financí. Pozici zastával od února 2014 do června 2015.

V roce 2019 Wagenknecht předtím, než Evropská komise zveřejnila výsledky auditu ohledně údajného střetu zájmů Babiše a dotací pro Agrofert, který má Babiš ve svěřeneckých fondech, požádal Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě a Radu Evropy o předběžné ujištění, zda financování Agrofertu nemůže ovlivňovat rovnost šancí v evropských volbách.

Babiš v reakci na to pak kromě zmíněných výroku také uvedl, že senátora zná „jako psychopata, který je součástí té mafie“, která ho chce zlikvidovat v politice.

Za označení Wagenknechta za psychopata se Babiš omlouvat nemusí, neboť jde podle soudu o hodnotící označení.

Foto: Piráti, Novinky

Senátor Lukáš Wagenknecht (Piráti)

Babiš se musí omluvit Wagenknechtovi za slova o udavači

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám