Hlavní obsah

Senátor Karpíšek se za kmotrovskou koláž bude soudit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U soudu se kvůli obrázku a údajným lžím potká senátor, náměstek hejtmanky Plzeňského kraje a starosta Vejprnic v jedné osobě Pavel Karpíšek (ODS) a Jiří Pek (Piráti) který je opozičním zastupitelem ve Vejprnicích a krajským zastupitelem. V obci tak sedí oba muži proti sobě, na kraji však tvoří vládnoucí koalici.

Foto: senat.cz

Senátor ODS Pavel Karpíšek

Článek

Celá kauza začala vloni v létě. Pek tehdy ve svém reportu ze zastupitelstva obce, který zveřejnil na webu pirativejprnice.cz a také facebookové stránce Piráti Vejprnice, uvedl, že hlasy tzv. Karpíškovců došlo k tomu, že se obec vzdává svých práv a jde na ruku developerům.

K tvrzení připojil koláž, na které je Karpíšek zobrazen jako sicilský mafián oblečeným do smokingu s rudým karafiátem. Podle žaloby, kterou Karpíšek podal na Peka, je právě toto zobrazení typickými znaky Kmotra, známého z literární a filmové předlohy. Koláž je stále k vidění na webu i sociální síti.

„Uvedená fotomontáž představuje žalobce v pozici, ve které mu ruku „líbá“ občan, který je zde zobrazen jako žalobcův sluha či poddaný. Celou scénu pak pozoruje zpovzdálí další osoba, na koláži označená jako developer,“ stojí v žalobě. V Pekově reportu byla také fotografie fotbalisty Tomáše Chorého s otázkou, zda je Karpíšek chorý. Senátor v žalobě požaduje po Pekovi 70 tisíc korun a omluvu.

„Z historického hlediska se mi to jeví jako pokus zastrašit opoziční síly a ututlat jakoukoliv diskusi o důležitých obecních tématech, jejichž prezentace není pro vedení obce zrovna vhodná,“ sdělil Právu Pek.

Karpíšek pro Právo uvedl, že Pek je neúspěšný mladý politik, který o něm lže. „Prokazatelně o mně lže a překročilo to určité meze, které jsem schopen tolerovat, a začalo se to dotýkat i lidí v mém okolí. Je mladý a celkem neúspěšný a už jsem mu několikrát říkal, že se v politice nelže. Teď bude muset rozhodnout soud, jestli již toto nebylo moc.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám