Hlavní obsah

Šéf ukrajinského parlamentu jednal s Pavlem. Vstup země do Unie prý není otázkou „zda“, ale „kdy“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O řadě strategických otázek včetně těch spojených s podporou ukrajinské armády jednal v Praze s českým prezidentem Petrem Pavlem předseda ukrajinského parlamentu Ruslan Stefančuk. Ten také na svém Facebooku napsal, že jej Pavel ujistil, že vstup Ukrajiny do Evropské unie není otázkou „zda“, ale „kdy“.

Foto: Facebook/Ruslan Stefančuk

Šéf ukrajinského parlamentu jednal s prezidentem Pavlem

Článek

„Během setkání jsem především poděkoval za veškerou podporu, kterou Česká republika Ukrajině poskytuje. První věc, na kterou jsem se zaměřil, byla vojenská podpora Ukrajiny. Bavil jsem se s českým prezidentem o obranných potřebách našich ozbrojených sil,“ uvedl v úterý Stefančuk.

Předseda ukrajinského parlamentu (Verchovna rada) také informoval o tom, že s českým prezidentem projednal otázku spravedlivého uspořádání, „které zahrnuje vítězství Ukrajiny na bojišti, postavení Ruské federace před soud a náhradu všech škod“.

„Třetí otázkou je evropská a euroatlantická integrace Ukrajiny. Od Petra Pavla jsem slyšel velmi důležitá slova, že členství Ukrajiny v EU a NATO není otázkou ,jestli‘. Je to otázka ‚kdy‘,“ shrnul předseda ukrajinského parlamentu výsledek pracovní návštěvy Prahy.

Vůle je obrovská. Jednat o vstupu Ukrajiny do EU by se mohlo začít ještě letos, míní Pekarová

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám