Hlavní obsah

Schillerová přešla do protiútoku, hrozí Zaorálkovi soudem

Právo, ada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Náměstkyně ministra financí Alena Schillerová odmítá, že by nesla odpovědnost za svého zetě Davida Rusňáka, vlivného podnikatele, který je jedním z obviněných v kauze rozsáhlých úniků z policejních spisů. Slova, která zazněla na její adresu především od místopředsedy ČSSD Lubomíra Zaorálka, nehodlá nechat jen tak a chce je řešit soudní cestou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Náměstkyně ministra financí Alena Schillerová

Článek

„Odmítám se smířit s veřejnou dehonestací své osoby a profesní kariéry, a to ani z úst čelního představitele vlády,“ napsala náměstkyně ve svém prohlášení. Připomněla, že nikdy nebyla a není členskou žádné politické strany a během svého pětadvacetiletého působení ve finanční správě nikdy nezneužila svého postavení ani nečelila žádnému podezření z takového jednání.

„Nařčení, že jsem byla vyslána brněnským ANO považuji za útok nejen na sebe, ale také na nezávislost státní služby i příslušné služební orgány,“ napsala Schillerová. Podle ní nedělní vyjádření Zaorálka v Partii na TV Prima přesáhlo únosnou hranici. „Vzhledem k tomu, že se jedná o trestně žalovatelnou pomluvu, přijmu příslušné právní kroky,“ pohrozila náměstkyně.

Zaorálek: Už tuším, co je to rodinná firma

Zaorálek v televizním rozhovoru naznačil, že Rusňák mohl Schillerovou na ministerstvu financí využívat pro své aktivity. „Jsme na břehu brněnské mafie, máte takové obchodní aktivity a náměstkyni jako tchýni, “ poznamenal ministr s tím, že Rusňákova firma podniká s dluhopisy, má herny. Zaorálek uvedl, že Rusňák měl dříve problémy s centrální bankou. „Takže se vyplatí mít na finančním úřadu lidi, kteří pomohou, aby se tak příště nemohlo stát,“ dodal ministr zahraničí.

„Začínám tušit, co znamená rodinná firma,“ řekl ministr s narážkou na fakt, že poslední písmena Rusňákovy firmy (DRFG) znamenají „family group”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám