Hlavní obsah

Blatného opouští náměstek Šedo, s novým ministrem se neshodl

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ministerstvu zdravotnictví skončil v úterý náměstek pro zdravotní péči Aleksi Šedo. V resortu působil od loňského září, kdy jej jmenoval tehdejší ministr Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: Novinky

Aleksi Šedo

Článek

Podle nynějšího ministra Jana Blatného (za ANO) se rozcházeli v pohledu na to, jak by Šedovi svěřená oblast měla fungovat.

„Pana profesora si velmi vážím, ale bohužel se nesetkaly naše představy o fungování sekce zdravotní péče,” uvedl ministr ve stručném prohlášení.

Šedo, který se věnuje biochemii, byl děkanem 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a nahradil Romana Prymulu. Jeho agendu převezme další z náměstků Vladimír Černý.

Národní koordinátor pro očkování Blahuta skončil

Domácí

Šedo je v krátké době již druhým blízkým spolupracovníkem ministra, který opouští ministerstvo. V pondělí Blatný oznámil, že končí Národní koordinátor očkování Zdeněk Blahuta.

Ministr zdůvodnil jeho konec zdravotními důvody. V rozhovoru pro server iRozhlas nicméně uvedl, že byl domluven na spolupráci na zkrácený úvazek, zatímco nároky na práci se zásadně zvýšily.

Reklama

Výběr článků

Načítám