Hlavní obsah

S prezidentem nemám žádný kontakt, řekl Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek po očkování v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) řekl, že s prezidentem Milošem Zemanem, který je v nemocnici hospitalizován, nemá žádný kontakt.

S prezidentem nemám žádný kontakt, řekl BabišVideo: Novinky

 
Článek

„Zeptejte se pana (Miroslava) Zavorala. Jak to můžu znát. Já s panem prezidentem nemám žádný kontakt,” řekl Babiš na dotaz novinářů, zda již zná termín setkání s prezidentem.

Na dotaz, zda má informace o prezidentově zdravotním stavu, uvedl, že „nemá žádné informace”. „Musíte se obrátit na ředitele této nemocnice,” dodal a odkázal opět na Zavorala, který je zároveň prezidentovým ošetřujícím lékařem.

Zeman podle Deníku N trpí jaterní encefalopatií

Domácí

Zavoral přitom opakovaně zdůraznil, že bez souhlasu pacienta nelze o zdravotním stavu poskytovat informace. Zeman se v ÚVN léčí v souvislosti s chronickým onemocněním.

Babiš uvedl, že podobně jako lídr koalice SPOLU Petr Fiala pořádal prezidenta o schůzku a předpokládá, že pokud to zdravotní stav hlavy státu umožní, tak termín dostane.

Nemocný Zeman se schůzkou s Fialou souhlasí. Proběhnout má později

Parlamentní volby

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ve středu oznámil, že prezident se schůzkou s Fialou souhlasí. Proběhne prý později.

Babiš Zemana navštívil v neděli dopoledne na zámku v Lánech. Krátce nato odvezla sanita prezidenta do ÚVN, kde je od té doby hospitalizován. Diagnózu ani prognózu vývoje jeho zdravotního stavu veřejnost nezná.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám