Hlavní obsah

Rozhodnutí zastavit dotace Agrofertu vítáme, ale mělo přijít už dávno, zní z opozice

Novinky, zpe
Praha

Opoziční politici kvitují rozhodnutí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF), který oznámil, že přestane proplácet dotace na projekty holdingu Agrofert, které byly schváleny od února 2017. Podle opozice takové rozhodnutí mělo přijít mnohem dříve.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda KDU-ČSL Marek Výborný

Článek

„Je to dobře. Ukazuje to na fakt, že oligarchové ve vládě, a není to jen premiér, jsou problém ČR, který nám škodí,“ řekl šéf sněmovního ústavně-právního výboru Marek Benda (ODS).

„My to vítáme. KDU-ČSL a další poslanecké kluby už na začátku týdne požadovaly, aby došlo k okamžitému zastavení vyplácení koncernu Agrofert z národních zdrojů,“ uvedl předseda lidovců Marek Výborný.

„Také vítám, že k tomu SZIF přistoupil, ale bohužel se značným zpožděním. Považuji za velmi ostudné, že to trvalo tak dlouho,“ podotkl pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík.

„Je to dobře, ale pozdě,“ konstatoval předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. Šéf poslanců STAN Jan Farský zdůraznil, jak je důležité členství v Evropské unii, protože vrací Českou republiku do reality právního státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám