Hlavní obsah

Rittiga vystřídá u výslechu Peake

Právo, rav
Praha

Pražského lobbistu Ivo Rittiga, kterého policie vyslýchá v kauze kolem bývalé šéfky kabinetu premiéra Jany Nagyové ve středu, vystřídá o den později ve služebně na pražském Perštýně bývalá ministryně obrany a někdejší místopředsedkyně vlády Karolína Peake (LIDEM).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karolína Peake (LIDEM)

Článek

Její čtvrteční výslech je naplánovaný na devátou hodinu ranní a skutečnost, že ji policie předvolala, v úterý Právu sama potvrdila.

„Policie mi pouze sdělila, že se to týká této kauzy (případ kolem Nagyové, pozn. red.), a předpokládám, že tam půjde o nějakou spojitost s mým působením na ministerstvu obrany, respektive s mým odvoláním z funkce,“ řekla bývalá šéfka strany LIDEM Peake.

Odmítla, že by se loni v prosinci během osmidenního funkčního období v roli ministryně obrany dozvěděla cokoli o zneužití vojenského zpravodajství, za což jsou Nagyová i bývalí šéfové této tajné služby stíháni.

Odvolání kvůli zneužití zpravodajství 

„Spíš si myslím, že to bude docela dobré vysvětlení pro mé odvolání. Možná že existovala nějaká obava, že bych mohla získat nějaké povědomí o zneužití Vojenského zpravodajství,“ míní Peake.

Naopak další linie případu, tedy údajná korupce tří někdejších poslaneckých rebelů z řad ODS v podobě trafik ve státem řízených firmách, se prý této bývalé členky kabinetu Petra Nečase (ODS) vůbec netýká.

„S tím jsem neměla absolutně nic společného,“ dodala. Zato Rittig žijící většinu času v Monaku by mohl policii řadu věcí objasnit.

Právě on se loni opakovaně sešel s tehdejší nejbližší spolupracovnicí a nyní i partnerkou premiéra Nečase Nagyovou a podle jejího výslechu hovořili o situaci v ODS i o listopadovém sněmu této strany.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám