Hlavní obsah

Restaurace zavřou po 22. hodině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hospody, restaurace, bary a další stravovací zařízení budou muset od pátku zavírat po 22. hodině. Spolu s tím se také zakazuje i konzumace alkoholu na veřejných místech. Ve čtvrtek to kvůli zhoršující se epidemiologické situaci schválila vláda v demisi premiéra Andreje Babiše (ANO).

Vojtěch: Zakazuje se přítomnost veřejnosti v restauracích po 22. hodině, kulturní a sportovní akce maximálně 1000 lidíVideo: ČTK

 
Článek

„Zakazuje se přítomnost veřejnosti v restauracích, klubech, hernách a kasínech od 22. hodiny do 5. hodiny ranní,” řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Připomněl, že i nadále je potřeba pro vstup do restaurace doklad o bezinfekčnosti. K tomu patří potvrzení o očkování či prodělání covidu. Testy již nestačí.

Vláda omezila účast na kulturních a sportovních akcích

Domácí

Současně také nebudou moci lidé od zítřejších 18. hodin konzumovat jídlo a pití v restauracích, které jsou umístěné v nákupním centru. Budou si ho tam moci pouze koupit a sníst jinde.

Nebude možné konzumovat alkohol na veřejných místech.

„Situace není vůbec dobrá, a to ani v počtu hospitalizovaných,” zdůvodnil nutnost opatření ministr Vojtěch.

Foto: ČTK

Adam Vojtěch

Reklama

Výběr článků

Načítám