Hlavní obsah

Piráti chtěli Redlova člověka Sankota do dozorčí rady Národní rozvojové banky

Praha

V kauze kolem bývalého náměstka Petra Hlubučka a podnikatele Michala Redla figuruje i Martin Sankot, o němž Piráti uvažovali, že by jej nominovali do dozorčí rady Národní rozvojové banky (NRB). Když vyšly najevo jeho možné vazby na případ údajné korupce, Sankot ze seznamu možných nominantů zmizel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Sankot na archivním snímku

Článek

Sankot měl být podle dokumentů policie, na něž se odkazuje server Seznam Zprávy, opakovaně v kontaktu s Redlem. V minulosti působil coby ekonomický náměstek někdejší ministryně kultury Aleny Hanákové (za TOP 09 a STAN) ve vládě premiéra Petra Nečase (ODS).

Redl měl v roce 2011 odeslat Sankotův životopis Stanislavu Polčákovi (STAN), což podle serveru mohlo souviset se Sankotovým jmenováním na post náměstka. Policie měla Sankota označovat za „dlouhodobého personálního kádra hnutí STAN“.

Loni na podzim se měl Sankot dvakrát setkat s Redlem v konspiračním bytě, přičemž měli řešit jeho možné působení v představenstvu pražského dopravního podniku.

Bývalý detektiv: Redl se strašně bál Krejčíře. Gazdíka jsem varoval už dávno

Krimi

Jméno zmizelo

Až do minulého týdne pak Sankot figuroval jako možný nominant Pirátů do NRB, neboť podle strany uspěl v otevřeném výběrovém řízení. Následně jeho jméno zmizelo.

Podle šéfa pirátských poslanců Jakuba Michálka zafungovaly kontrolní mechanismy, respektive byly zveřejněny podrobnosti k případu.

Kauza Dozimetr dopadla i na pražský magistrát. IT zakázky pro obviněné má prošetřit audit

Domácí

Redl je obviněn v korupční kauze kolem pražského dopravního podniku (DPP) ze založení „organizované zločinecké skupiny“ a z přijetí úplatku, policie ho dokonce označila za hlavu celé skupiny. Kauza zasáhla především hnutí STAN, jehož někteří představitelé se s Redlem znali a byli v kontaktu.

Reklama

Výběr článků

Načítám