Hlavní obsah

Ředitel ÚVN Zavoral končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Miroslav Zavoral rezignoval. Ve funkci bude do konce června. Na nového ředitele vypíše ministerstvo obrany výběrové řízení.

Foto: Novinky

Ředitel ÚVN Miroslav Zavoral

Článek

„Učinil jsem tak po zralé úvaze a s ohledem na můj věk. Dále se chci soustředit výhradně na medicínu a na péči o pacienty,“ zdůvodnil Zavoral, který v listopadu oslavil 70. narozeniny. O jeho odchodu se spekulovalo už minulý rok, kdy Radiožurnál přišel s informací, že ministryně obrany Jana Černochová (ODS) na Zavorala tlačila, aby odešel.

Ministryně tuto informaci popřela, ale zároveň připustila, že je nespokojená s tím, jak ÚVN nezvládá nápor zájemců o vstup do armády a dlouhé termíny lékařských prohlídek, které brzdí celý nábor.

V tiskové zprávě ministryně Zavoralovi poděkovala. „Děkuji Miroslavu Zavoralovi za jeho dlouholetou službu v čele nemocnice a přeji mu úspěch v jeho dalším profesními i osobním životě,“ uvedla Černochová.

Zavoral stojí v čele nemocnice od 1. července 2010, patří k předním českým gastroenterologům. V péči měl na podzim 2021 asi měsíc a půl i tehdejšího prezidenta Miloše Zemana, který byl ve vážném stavu.

Diagnózu nesmím říct, prezident je na JIP, řekl Zemanův lékař

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám