Hlavní obsah

Diagnózu nesmím říct, prezident je na JIP, řekl Zemanův lékař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezidentův ošetřující lékař a ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral v neděli oznámil, že hlava státu Miloš Zeman byl hospitalizován na jeho doporučení. Důvodem jsou komplikace kvůli prezidentovu chronickému onemocnění, s nímž je v ÚVN léčen. Zeman je hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Se zveřejněním své diagnózy Zeman nesouhlasil. Stav prezidenta tak zůstává nejasný.

Briefing ředitele ÚVN k hospitalizaci prezidenta Miloše ZemanaVideo: Novinky

 
Článek

Zavoral pouze zopakoval informaci, že hlavě státu je stejně jako každému pacientovi poskytována adekvátní péče. Zeman je hospitalizován na pracovišti intenzivní medicíny.

Zeman byl v neděli kolem poledne převezen do ÚVN. Krátce před tím jej na zámku v Lánech navštívil premiér Andrej Babiš (ANO). Hospitalizaci potvrdila mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Prezidenta Zemana převezli do nemocnice.Video: Novinky.cz / aktu.cz

„Po 13. hodině jsme přijali k hospitalizaci prezidenta. Důvodem jsou komplikace chronického onemocnění, kvůli kterému je u nás léčen. Je hospitalizován na jednotce intenzivní medicíny,” oznámil Zavoral.

Diagnózu nemohl podle svých slov veřejnosti sdělit, neboť nedostal souhlas od Zemana souhlas. Neřekl ani v jakém je stavu či zda není v ohrožení života. Ujistil pouze, že se prezidentovi dostane potřebné péče.

Zemana převezli do nemocnice. Záběry ukazují, že je v bezvládném stavu

Domácí

Zeman byl v ÚVN v září osm dní hospitalizován kvůli dehydrataci a únavě. Hrad poprvé v závěru tohoto týdne připustil, že prezident je nemocný. Zdravotní obtíže nicméně nespecifikoval. Dlouhodobě prezident trpí neuropatií dolních končetin, nedoslýchavostí a cukrovkou.

Podle vyjádření exprezidenta Václava Klause má Zeman problémy s játry.

Zavoral Zemana tento týden opakovaně v Lánech navštívil.

Reklama

Výběr článků

Načítám