Hlavní obsah

Rath a Langer spolu ve Sněmovně poskytli první pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ředitel Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Miloslav Vaněk si ve středu ve Sněmovně poranil nohu. Zřejmě si zvrtnul kotník, možná jde i o zlomeninu. První pomoc mu poskytli hned dva poslanci, ministr vnitra Ivan Langer (ODS) a někdejší ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD). Jak Langer tak Rath jsou vzděláním lékaři.

Článek

Podle Ratha Vaněk mluvil poblíž parlamentních kuloárů s Langerem a upadl. "Vypadal velmi nedobře, tak jsem udělal pár lékařských zákroků," uvedl s tím, že později už Vaněk normálně komunikoval a cítil se lépe.

O jaké zranění se jednalo ale poslanec soc. dem. s odvoláním na lékařské tajemství upřesnit nechtěl.

Šéfa úřadu z dolní komory nakonec odvezla záchranná služba.

Záchranáři nezasahovali ve Sněmovně poprvé. Například v únoru 2004 přijela sanitka pro tehdejšího premiéra Vladimíra Špidlu (ČSSD). Předseda vlády při zasedání poslaneckého klubu ČSSD na chvíli ztratil vědomí.

.: Vaňkovi přispěchal na pomoc mezi jinými i ministr Ivan Langer. MMS: PRÁVO/Naďa Adamičková

Politici i další návštěvníci Sněmovny v podobných případech nemají "k doktorovi" daleko. Mohou buď využít služeb lékařské ordinace, která je přímo v dolní komoře, nebo se obrátit na některého z mnoha poslanců, kteří se pyšní titulem MUDr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám