Hlavní obsah

Prymula bude vládním zmocněncem. Kabinet rozhodl jednomyslně

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Epidemiolog Roman Prymula bude novým vládním zmocněncem pro vědu a výzkum ve zdravotnictví, oznámil v pondělí po jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) s tím, že kabinet rozhodl jednomyslně. Prymula na konci května skončí ve funkci náměstka ministra zdravotnictví, nové křeslo mu nabídl premiér Andrej Babiš (ANO).

Záznam:TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Beru to jako fakt, budeme spolupracovat. Oblast vědy a výzkumu je nadále důležitá. Role svůj smysl má,” uvedl Vojtěch na pondělní tiskové konferenci.

Nově vytvořené místo pro Prymulu budí kritiku, že jde o „trafiku”, premiér Andrej Babiš (ANO) to už dříve odmítl.

Prymula dostal od Babiše křeslo. Vedle ministra tak bude mít Česko i vládního zmocněnce

Domácí

Důvody odchodu z ministerstva Prymula nespecifikoval. V médiích ale mimo jiné prohlásil, že ministerstvo zavedlo povinné bezpečnostní prověrky pro náměstky kvůli obavám z jeho popularity. To ministr Vojtěch odmítl s tím, že bezpečnostní prověrku po všech svých náměstcích požaduje od loňského dubna. Jen Prymula ji zatím nezískal.

Vojtěch také dříve uvedl, že si Prymulu nedokáže dále představit jako svého náměstka. Podle něj s ním dostatečně nekomunikuje.

Prymula. Voják se slabostí pro čínskou medicínu, který říká nepříjemné pravdy

Domácí

Epidemiolog Prymula stál po vypuknutí epidemie v Česku po nějaký čas v čele Ústředního krizového štábu. Od konce března stojí v čele Centrálního řídícího týmu Covid-19, který má na starosti projekt chytré karantény, kapacitu nemocnic a laboratoří či testování nakažených.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Prymula a Adam Vojtěch

Reklama

Výběr článků

Načítám