Hlavní obsah

První rozvolnění navrhne Blatný zřejmě o Velikonocích

Praha

Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) je potřeba zachovat stávající opatření i přes Velikonoce, ukazuje se, že fungují. Pokud se ale situace bude vyvíjet jako doposud, mohl by už v jejich průběhu resort navrhnout jejich první zmírnění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO)

Článek

„Bylo by dobré tato opatření - jakkoliv chápu, že jsou v mnohém limitující a nepříjemná - udržet minimálně do Velikonoc včetně. Už v jejich průběhu, pokud vše půjde jako doposud, navrhneme první změny, které zmírní stávající opatření,” řekl Blatný s tím, že nynější pravidla fungují.

Babiš chce opatření nejméně do Velikonoc

Domácí

Dříve pak ministr uváděl, že prioritou je návrat žáků do škol. Padnout by mělo mezi prvními také opatření, které omezuje pohyb mezi okresy.

Počet nově nakažených v Česku postupně klesá. Například za úterý přibylo 10 833 diagnostikovaných, tedy asi o tři tisíce méně než za stejný den minulý týden.

Uvolňování jen v náznacích: Možná návštěvy na Velikonoce, školy možná za měsíc

Domácí

Vysoký je ale stále počet hospitalizovaných, kterých je téměř osm a půl tisíce. Právě kvůli plným nemocnicím, do kterých navíc přijíždějí s covidem mladší ročníky, nechce nyní Blatný rozvolňovat.

Resort také připravuje tabulku, na základě které by se mělo postupovat při rozvolnění. „Příprava rozvolňovací tabulky probíhá, já ji ale nezveřejňuji, protože nyní musíme do Velikonoc udržet stávající opatření,” uvedl na plénu ve Sněmovně.

Změna času: Kdy a proč se střídá zimní a letní čas?

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám