Hlavní obsah

První ostrá jednání ČSSD a ANO o vládě začala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Průhonicích nedaleko Prahy začala v neděli večer ostrá fáze povolebních vyjednávání. O uspořádání Poslanecké sněmovny, ale i programových průnicích a možné budoucí vládní koalici zde jednají týmy sociální demokracie a hnutí ANO.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vyjednávací tým ČSSD po jednání ÚVV ČSSD v pražském hotelu Olšanka, kde Bohuslav Sobotka znovu získal podporu straníků.

Článek

"Je to vlastně první jednání širších vyjednávacích týmů po volbách. Já jsem se zatím s panem Babišem viděl jenom jednou od voleb do Poslanecké sněmovny, takže předpokládám, že dnes (v neděli) budeme hlavně mluvit o struktuře dalšího vyjednávání," uvedl krátce před začátkem schůzky předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, kterého na jednání doprovodila i čtveřice Lubomír Zaorálek, Milan Chovanec, Milan Štěch a Alena Gajdůšková.

Hnutí ANO má vyjednávací tým ve složení šéfa strany Andreje Babiše, místopředsedkyně Věry Jourové, předsedy poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka a Martina Stropnického.

"Vyjednávání se nutně rozpadne do dvou rovin, vyjednávání o Poslanecké sněmovně, které o něco více spěchá, a pak je jednání o programovém průniku," řekl také Sobotka, podle něhož by se v příštích dnech měly setkávat expertní týmy stran.

Související témata

Foto: Michaela Říhová, Právo

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Obě uskupení, která by ráda obsadila křeslo šéfa Sněmovny, budou vyjednávat i s lidovci. Sociální demokraté je chtějí oslovit v pondělí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám