Hlavní obsah

Lidé protestovali v Ostravě a Zlíně proti vládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nižší stovky odborářů protestovaly v úterý odpoledne v Ostravě proti politice vlády Petra Fialy. Na demonstraci, kterou svolal Odborový svaz KOVO, dorazili i zástupci dalších dělnických odborových organizací. Na demonstraci ve Zlíně se sešly desítky lidí.

Stovky lidí protestují v Ostravě proti vládnímu konsolidačnímu balíčkuVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

V davu v Ostravě byla k vidění i řada politiků ze sociální demokracie a z KSČM, včetně předsedkyně strany Kateřiny Konečné.

Foto: Aleš Honus

Demonstrace proti vládě v Ostravě

Už minulý týden se konal hodinový protestní pochod desítek odborářů ve Strakonicích. Další protestní mítink chystají odbory na čtvrtek v Praze.

Akce navazují na stávkovou pohotovost, kterou v květnu vyhlásil předseda ČMKOS Josef Středula. Podle něj je protest odpovědí na údajně nesmyslné a „asociální“ kroky vlády premiéra Petra Fialy.

Foto: Aleš Honus

Předsedkyně KSČM Kateřina Konečná na demonstraci v Ostravě

Ve Zlíně urazil průvod více než sto padesáti odborářů dvoukilometrovou cestu od zlínské nemocnice k náměstí Míru. Na transparentech dominovala hesla „Vládě fuj, je to hnůj“, „Šetřit ano, škrtat ne“, „Chceme dostupné veřejné zdravotnictví“ či „Chceme topit, to se vládo musíš vzchopit“.

Na náměstí dav skandoval „Místo vděku za práci, má z nás vláda legraci“.

Desítky lidí protestovaly i ve ZlíněVideo: Aleš Fuksa, Právo

„Demonstrujeme proti asociálním krokům vlády, proti jejímu konsolidačnímu balíčku. Vláda s námi nevede absolutně žádný sociální dialog,“ sdělila novinářům Martina Hvozdenská z  Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. „Přijeli nás podpořit i zdravotníci z Jihomoravského kraje, odborové svazy KOVO a ECHO. Vláda by s námi měla začít mluvit a přemýšlet nad tím, co dělá, proč to dělá a koho to nejvíc postihne,“ dodala Hvozdenská.

Foto: Aleš Fuksa

Demonstrace ve Zlíně

Odbory chystají do prázdnin čtyři protesty proti konsolidačnímu balíčku

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám