Hlavní obsah

Zase se začne hrát. Vláda obnovila profesionální sportovní soutěže

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí rozhodla o obnovení profesionálních sportovních soutěží. Sportovci budou moci také opět trénovat i ve vnitřních sportovištích. Na Twitteru o tom informoval předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička. Soutěže a tréninky mohou začít ve středu.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Vláda schválila obnovení profesionálních sportovních soutěží, které budou schopné splnit přísně nastavené hygienické podmínky. Dále bude umožněno sportovcům chodit do zaměstnání, tj. profesionálové budou trénovat i ve vnitřních sportovištích,” napsal na Twitter.

„Není to žádné plošné uvolňování, ale umožnění výkonu práce skupině obyvatel,“ řekl na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný. Doplnil, že jde o možnost, které nemusí soutěže využít.

Utkání ovšem budou bez diváků. Konat se budou profesionální soutěže ve všech sportech, pokud budou splněny hygienické podmínky.

"Ty budou ještě upřesněny, ale obecně by to mělo být něco podobného jako u fotbalu, tedy mimo jiné pravidelné plošné testování," řekl ČTK mluvčí agentury Jakub Večerka.

Staroměstské náměstí se po demonstraci změnilo v bojiště. Policie nasadila vodní dělo

Stalo se

Sportovní utkání vevnitř se nemohou konat kvůli koronaviru od 12. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám