Hlavní obsah

Pro lidovce předvolební kampaň nekončí, pokračují s nižšími náklady

Novinky, Jiří Mach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory odkladu voleb na příští rok lidovci ve své kampani pokračují. S dalším úvěrem se však nepočítá. Především na kontaktní kampaň by měly navázat krajské organizace se svými rozpočty, kterým se dostane od stranických špiček maximální podpory. KDU-ČSL tak zřejmě reaguje na fakt, že se v politickém spektru objevila nová konkurence v podobě TOP 09, jejíž členové se rekrutovali hlavně z řad křesťanských demokratů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf lidovců Cyril Svoboda.

Článek

"Ostrá předvolební kampaň se sice přerušila, naše komunikace s voliči se ovšem zastavit nesmí. Naopak. Musíme dál pokračovat v kontaktní kampani s voliči. Čas do řádných voleb nesmíme promarnit,“ uvedl v dopise straníkům předseda lidovců Cyril Svoboda.

"Proto požádám všechny krajské předsedy, aby přehodnotili harmonogram plánovaných akcí a posoudili, které je nutné odložit a které se naopak mohou realizovat bez ohledu na odložení termínu předčasných voleb. Mohu všechny ujistit, že ze strany předsednictva se jim dostane maximální možné podpory,“ dodal Svoboda.

Stejně tak i mluvčí Martina Kaderová potvrdila, že s koncem nadějí na mimořádné volby snahy o oslovení voličů nekončí. "Veškeré velké projekty byly zastaveny, nicméně to maximální nasazení pokračuje,“ řekla Novinkám Kaderová. "A není to ovlivněno žádnými průzkumy veřejného mínění. Není třeba připomínat, že KDU-ČSL měla vždy podle průzkumů nižší preference, než jaký byl potom reálný volební výsledek,“ doplnila jedním dechem mluvčí.

Podle ní by se měly kontaktní kampaně nadále vést na regionální úrovni z rozpočtů jednotlivých organizací.

Strana si na předvolební výdaje vzala úvěr ve výši 25 miliónů. S dluhem se lidovci podle Kaderové dokáží vypořádat, mluvčí ale neupřesnila, jakým způsobem. K vyrovnání zřejmě pomůže i státní příspěvek, který parlamentní strany pravidelně začátkem roku dostávají.

Přestože se kolem nastolené kampaně tedy nebudou točit milióny, pro členskou základnu se odkladem voleb mnoho nemění.

"Jsem si jist, že pokud vytrváme v nasazení, které jsme v uplynulých týdnech prokázali, náš volební výsledek tomu bude odpovídat!“ uzavřel dopis straníkům Svoboda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám