Hlavní obsah

Primátora jsem nezval, protože jím byl Hudeček, přiznal Zeman při schůzce s hejtmany

Praha

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek na jednání s hejtmany připomněl, že poprvé je mezi nimi i zástupkyně hlavního města Adriana Krnáčová (ANO). Jejího předchůdce Tomáše Hudečka (zvolen za TOP 09) prezident ignoroval a na setkání nezval, přestože i Praha je administrativně krajem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman se zdraví s primátorkou Prahy Adrianou Krnáčovou (ANO).

Článek

Zeman na primátorovu přítomnost pražské primátorky sám poukázal. "Mezi námi bych dodal, že jeden z důvodů, proč primátor nebyl zván na naše shromáždění, byla osoba pana Hudečka," konstatoval bez dalších podrobností.

Hudečkovy názory se s postoji hlavy státu rozcházely v řadě oblastí. Vedle zahraniční sféry a postojům k Rusku a Číně se oba politici v minulosti střetli i v otázce týkající se akademické oblasti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tehdejší primátor Hudeček se před dvěma lety odmítl zúčastnit oslav státního svátku 28. října na Pražském hradě. Svým krokem chtěl podpořit rektory Masarykovy a Jihočeské univerzity, které Zeman na Hrad nepozval.

Dostal lucernu, rozdal vlajky

Zeman ve čtvrtek hejtmanům poděkoval za skvělou organizaci jeho návštěv v krajích a vyjádřil přání, aby politické subjekty, které reprezentují, dokázaly ocenit obrovskou práci, kterou dělají. Všem hejtmanům i pražské primátorce pak věnoval dárek v podobě zarámované české vlajky s věnováním.

Na oplátku od hejtmanů dostal symbolickou zahradní lampu, kterou doplní 13 dalších luceren, jež mají zdobit park u zámku v Lánech. Obdržel také památeční plaketu k 15. výročí znovuobnovení krajů.

Anketa

Je podle vás správné, aby prezident nezval na schůzky s hejtmany pražského primátora jen proto, že ho nemá rád?
Ano
34,1 %
Ne
65,9 %
Celkem hlasovalo 2587 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám