Hlavní obsah

Prezident se mnou nemá problém, řekl Babiš cestou z Hradu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek odpoledne navštívil na Hradě prezidenta Miloše Zemana. Politici spolu prý okrajově řešili současnou kauzu ohledně korunových dluhopisů. Zeman prý nemá s celou záležitostí žádný problém.

Andrej Babiš po návštěvě prezidentaVideo: Novinky

 
Článek

„Já jsem to panu prezidentovi vysvětlil, že je to organizovaná kauza, že vždycky nějaký novinář aktivista vypustí nějakou lež. Vždycky jsem podnikal podle zákonů,“ řekl Babiš novinářům po asi hodinové schůzce, kterou si vyžádal Zeman.

Na otázku Novinek, co mu prezident k celé záležitosti řekl, odpověděl: „Pan prezident s tím problém nemá. Nemá důvod mi nevěřit, když jsem si to nechal prověřit,“ konstatoval Babiš.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Dluhopisy ale prý nebyly hlavním tématem. Zeman Babišovi gratuloval ke znovuzvolení předsedou ANO. „Zajímal se o sněm, bavili jsme se o lidech z hnutí, které potkává,“ sdělil Babiš. O prezidentských volbách či o tom, zda ANO podpoří Zemana nebo postaví vlastního kandidáta, podle ministra nic nepadlo.

Jsem fíkus, prohlásil Babiš

Při příchodu na Hrad se vicepremiér pustil do šéfa kabinetu Bohuslava Sobotky (ČSSD). Řekl, že odmítá, že by svým jednáním škodil koalici, jak tvrdí premiér.

„Velice vtipné je, že pan premiér říká, že poškozuju pověst vlády. Ale je to on, kdo poškozuje pověst vlády. On stále útočí od krajských voleb. Celý víkend (během sjezdu ČSSD - poz. red.) jsem byl severokorejský diktátor, fíkus, tuneluju demokracii,“ postěžoval si Babiš.

Emotivní projev ministra zahraničí Lubomíra ZaorálkaVideo: Václav Toman, Novinky

Na sjezdu ČSSD, který se konal o víkendu, se řečníci do Babiše často opírali. Za fíkus ho označil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Uvedl, že Babiš se chová jako cizopasná rostlina, která vytuneluje demokracii.

Reklama

Výběr článků

Načítám