Hlavní obsah

Přes týden bude chladno a zataženo, oteplí se až na víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí následujících dní připomene, že ani ke konci března se zima nehodlá nijak rychle loučit. Teploty budou přes den dosahovat na začátku týdne sotva deseti stupňů a ráno budou klesat pod bod mrazu. Pocitovou teplotu bude snižovat silný vítr. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Záznam: Sněhové zpravodajství 25.3.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„První polovina týdne bude mít spíše zimní charakter, od 500 metrů se mohou vyskytovat  sněhové přeháňky,” shrnula Honsová. Oteplit by se mělo v pátek a příjemné jarní teploty a slunečné počasí se vrátí na sobotu.

Přes Česko prochází v pondělí studená fronta, odpoledne bude postupně přibývat mraků, na většině území budou dešťové přeháňky, nad 500 metrů nad mořem sněhové. Vyloučeny nejsou podle Honsové ani bouřky.

Odpoledne by teploty měly dosáhnout 6 až 10 stupňů, ovšem pocitovou teplotu sníží vítr, který bude v nárazech dosahovat v nížinách až 70 km/h.

V noci na úterý mohou teploty klesnout pod bod mrazu, budou v rozmezí –2 až 2 stupně. Počasí bude velmi podobné tomu pondělnímu, tedy s dešťovými či sněhovými přeháňkami. Kvůli severozápadnímu proudění se teploty nedostanou ani nad 10 stupňů, maximálně na 5 až 9.

Ve středu bude oblačno zpočátku s deštěm či sněžením, jeho hranice se ale přes den posune až na 800 metrů nad mořem, a sněžit by tedy mělo už pouze na horách. Po ránu budou opět –2 až 2 stupně, přes den 6 až 10 stupňů.

Podobný typ počasí s velkou oblačností a přeháňkami vydrží ve čtvrtek dopoledne. ”Od západu ale začne během odpoledne oblačnost ubývat a večer už by mohl být polojasný,” řekla Honsová. Ranní teploty budou –1 až 3 stupně, odpoledne dosáhnou na 8 až 12.

V pátek a v sobotu nastanou dva krásné slunečné dny, protože počasí nad Českem bude ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Ranní teploty v pátek budou 0 až 4 stupně, přes den vystoupají na 9 až 13 stupňů. V sobotu se pak dostanou na 12 až 16 stupňů.

Bohužel v neděli by se, podobně jako uplynulý víkend, mělo počasí pokazit, budou opět přeháňky a teploty klesnou.

Výběr článků

Načítám