Hlavní obsah

Předsedou pirátského poslaneckého klubu zůstane Michálek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakub Michálek zůstane v čele čtyřčlenného poslaneckého klubu Pirátů. Zpětvzetí své rezignace oznámil novinářům v úterý před začátkem schůze Poslanecké sněmovny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Michálek.

Článek

„Vstupoval jsem do politiky s tím, že jsem měl silnou touhu pomoci, abychom v Česku měli moderní stát. Aby stát fungoval a poskytoval také služby, jako poskytují soukromé firmy. Vnímám pohyb správným směrem, takže jsem se rozhodl, že ve funkci budu pokračovat,“ oznámil v úterý před začátkem schůze Poslanecké sněmovny Michálek.

Michálek oznámil rezignaci na šéfa poslaneckého klubu minulý týden poté, co členové strany ve vnitrostranickém on-line hlasování vyhlášeném v souvislosti s Michálkovými snahami o posílení role předsednictva strany rozhodli o jeho odvolání z širšího vedení Pirátů.

Předseda strany Ivan Bartoš však tento krok odmítl přijmout. „Jsem rád, že se Jakub rozhodl setrvat v pozici předsedy klubu Pirátů, kde je jeho práce nejen v rámci sněmovní legislativní činnosti i ve vyjednávání s jinými politickými stranami dobrá a přínosná. Nemyslím si, že by rezignace byla správný krok,“ dodal Bartoš.

Michálek, ale také Bartoš, v úterý zopakovali, že je třeba provést některé reformy ve straně, protože „některé mechanismy, které jsme zakládali před 14 lety už zřejmě jsou nějakým způsobem přežité. Řada lidí si je vědoma, že některé věci je třeba změnit.“

„Mým velkým přáním je, abychom si udrželi voličskou podporu, byli konkurenceschopní a dokázali zápolit s dalšími politickými stranami. Opravdu bych byl rád, abychom v politice vytvářeli něco lepšího než politické strany v době, kdy jsme zakládali Pirátskou stranu,“ řekl Michálek, který zároveň hájil pirátskou diskusní internetovou platformu, jež straně nezřídka kdy přivodí horké chvilky.

Zároveň dodal, že stranu čekají kvůli volbám a očekávaným útokům náročné časy a nechtěl by ji svým rozhodnutím oslabovat.

Co přesně chtěl u Pirátů změnit Michálek a proč s tím narazil

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám