Hlavní obsah

PRÁVO: Jak bránit sebe a majetek?

Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se bránit proti útočníkům a zlodějům, aby napadený sám neskončil ve vězení? To minulý týden ve vydání přílohy Firma v deníku Právo vyvolalo značný ohlas čtenářů. List se proto znovu k těmto kontroverzním otázkám vrací v pondělní příloze Firma.

Článek

Většina čtenářů Práva se jednoznačně shodla, že agresoři a zloději mají u nás před zákonem stále navrch. Diskuse by však nebyla úplná, kdyby na podněty nereagovali ti, kteří se trestním právem zabývají a často i rozhodují o tom, na jakou misku vah se ruka spravedlnosti přikloní.

Tentokrát jsme požádali o vyjádření další justiční experty: místopředsedu Nejvyššího soudu, předsedu trestního kolegia Nejvyššího soudu, krajského státního zástupce a dva vlivné advokáty.

V pondělním Právu čtěte:
Zákon a pořádek: příběhy a názory k mezím nutné obrany
Soudní praxe: vysoce postavení muži justice reagují na rozhořčení čtenářů
Kauza: Obchodník střelil zloděje na útěku do zad. Byla to nutná obrana?

Někteří čtenáři v pondělním Právu popisují vlastní traumatizující zkušenosti, líčí osobní pohled na orgány činné v trestním řízení, vyjadřují vesměs negativní pocity k tomu, zda soudci skutečně pečlivě hledají odpověď na otázku, kdo je útočník, hodný potrestání, a kdo oběť.

Více čtěte v pondělním Právu v příloze Firma

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám