Hlavní obsah

Praha rozjela kampaň k očkování. Vsadila na emoce a seniory

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Praha rozjela kampaň o očkování, vsadila v ní na emoce. V klipu, který pro tuto příležitost nechala vytvořit, vystupují senioři a vysvětlují důvody, proč se nechali očkovat a co je k tomu přesvědčilo. „Velice toužím nechat se rychle naočkovat, protože nechci skončit tak rychle v krematoriu,“ vysvětluje jeden z nich.

Praha rozjela očkovací kampaňVideo: Hlavní město Praha

 
Článek

Ve videu mluví klienti pražského Domova pro seniory E. Purkyňové a Palaty – Domova pro zrakové postižené. „Očkování proti nemoci covid-19 je způsobem, jak začít žít jako dřív,” hlásí popisek videa.

V klipu pak jedna ze seniorek například říká, že ji k očkování přesvědčilo, když slyšela výrok Jiřího Suchého: Nechci zemřít, proto se nechám naočkovat.

Blatný: Díky očkování počet nakažených zdravotníků dramaticky klesl

Domácí

„Přesvědčilo mne o tom, že mi zemřely a opustily mě dvě milé kamarádky,” říká 88letý pan Jaroslav. „Očkovat jsem se nechala, abych se zase setkala se svoji rodinou,” uvádí své důvody 95letá paní Věra.

Vlastní klip vytvořila před časem také vláda. Ta se rozhodla očkování mezi lidmi propagovat poezií. Informaci o zahájení vakcinace spojila s básní Jitřní píseň, kterou v raném období napsal Jiří Wolker.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám