Hlavní obsah

Praha opět zeje prázdnotou

– Praha
Právo, kk

Ulice centra Prahy, které byly v každém ročním období zvyklé na hlavu na hlavě, nyní opět zejí prázdnotou. Turisté se moc neobjevují, za zábavou se lidé moc nevydávají a studenti kvůli distanční výuce tráví více času doma.

Prázdná Praha 22.9.2020Video: Novinky

 
Článek

Téměř prázdné ulice, pohled na Prahu, který by byl ještě před rokem nereálný. Vlivem přísnějších proticovidových opatření a komplikovanějšího cestování jsou nyní pražské ulice téměř liduprázdné. Místa, kde pro množství turistů neviděl člověk skoro na krok, jako třeba Karlův most, Václavské nebo Staroměstské náměstí, jsou nyní skoro prázdná. I místní lidé zůstávají raději doma.

Praha bez turistů znamená přes 30 tisíc lidí bez práce

Finance

Do Prahy také po prázdninách nedorazili studenti z jiných částí republiky, kteří v hlavním městě navštěvují vysoké školy, a to kvůli nařízené distanční výuce.

Archeopark se opět otevřel návštěvníkům

Cestování

Praha v novém světle

Pokud jste si tedy ještě nestihli projít slavná historická zákoutí Prahy nebo chcete hlavní město poznat v jiném světle, je nyní ideální čas. Místa, která jsou za normálních okolností turisticky velmi rušná, si nyní můžete užít nerušeně a objevit i věci, kterých si třeba běžně nevšimnete.

Aktualizovaný semafor: Praha dál červená, přibylo oranžových okresů

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám